Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2020 07 20

„Novaturas“ siūlo atostogos visose Baltijos šalyse

Didžiausias Baltijos šalyse kelionių organizatorius „Novaturas“ birželio mėnesį lietuvaičiams pasiūlęs poilsį bei pažintines keliones Lietuvoje, nuo šiol kviečia atostogauti visose Baltijos šalyse.

Virusas sujaukė daugelio įpročius iš anksto suplanuotas vasaros atostogas leisti užsienio kurortuose. Šiuo metu tokių atostogų pasirinkimas dar gana ribotas, todėl kelionių organizatorius kviečia atostogauti Baltijos šalyse ir iš naujo atrasti savo kaimynines šalis.

„Žmonių noras keliauti niekur nedingo, todėl atsižvelgdami į šiandienos situaciją, ieškome tokių atostogų sprendimų, kurios mūsų keliautojams būtų pirmiausiai saugios, kokybiškos bei patogios. Lietuva, Latvija ir Estija dar visą pasaulį sukausčiusio karantino metu atidarė savo sienas viena kitai ir sukūrė pirmąjį saugų „kelionių burbulą“ Europos Sąjungoje, todėl kiek anksčiau Lietuvoje poilsiauti pakvietėme Latvijos bei Estijos gyventojus, o dabar siūlome atostogas visose Baltijos šalyse“, – naują projektą pristato Audronė Keinytė, „Novaturo“ grupės vadovė.

Kodėl verta rinktis atostogas kaimyninėse šalyse

Baltijos šalių sostines viena nuo kitos skiria kelios valandos automobiliu, todėl atostogų planavimas itin patogus ir greitas. Visos trys šalys siūlo poilsį ir aktyvų laisvalaikį savo pajūrio kurortuose. Baltijos šalys kartu sudėjus turi beveik 4,5 tūkstančio kilometrų pakrantės, tad per atostogas tikrai nereikės nuobodžiauti. Šalių sostinių senamiesčiai yra įtraukti į Unesco pasaulio paveldą ir pasižymi išskirtine kiekvienai šaliai architektūra bei kultūriniu paveldu. Ryga ir Talinas yra įsikūrę netoli Baltijos jūros, todėl keliaujantiems į šias šalis bus itin paprasta suderinti poilsį ir pažinimą, ar tai būtų vos poros dienų išvyka, ar ilgesnės trukmės atostogos. Vienas pagrindinių Latvijos kurortų Jūrmala tik kiek daugiau nei 20 km atstumu nuo šalies sostinės, todėl miesto šurmulį greitai galima iškeisti į poilsį prie jūros. Panaši situacija ir Estijoje – susipažinus su šalies sostine Talinu, vos už 30 km ilsėtis jau galima pajūrio kurorte Laulasma.

Atostogos Baltijos šalyse – aktyvaus laisvalaikio mėgėjams

Šiemet buvome priversti daug laiko praleisti namuose, todėl esame pasiilgę aktyvaus laisvalaikio, judėjimo bei įspūdžių. Kelionės po Baltijos šalis tam tinkamiausias sprendimas. Itin daug aktyvių keliautojų dėmesio sulaukia didžiausia Estijos Saremos sala: meteoritų krateriai, 21 m. aukščio uolos, autentiški vėjo malūnai bei salos pakrantėse poilsiaujančių ruonių draugija abejingų nepalieka. 50 km atstumu nuo pagrindinio Estijos kurorto Parnu, dar vadinamu Estijos vasaros sostine, žaliuoja Somos nacionalinis parkas, kuriame pavasariais ekstremalaus sporto mėgėjai leidžiasi į žygius baidarėmis, o vasarą mėgaujasi pasivaikščiojimu per pelkėtas vietoves vingiuojančiais pažintiniais takais. Latvija taip pat nenuvils aktyvaus poilsio mėgėjų. Arčiausiai Lietuvos esantį Liepojos kurortą skalauja Baltijos jūra ir čia pat šalia plyti ežeras, palei kurį stūkso paukščių stebėjimo bokšteliai. Liepojos ežerą su jūra jungia kanalas, kuriame įsikūręs ne vienas baidarių, valčių ir katamaranų nuomos punktas.

Atostogų Baltijos šalyse asortimentą ketinama nuolat pildyti tiek naujais viešbučiais, tiek ir naujais pažintinių kelionių maršrutais Lietuvoje.

Apie įmonę

AB „Novaturo“ grupė yra didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse, siūlantis vasaros ir žiemos atostogų paketus lėktuvu daugiau kaip 30 krypčių visame pasaulyje bei daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų. 2019 metais grupė aptarnavo daugiau nei 293 tūkst. klientų.