Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2021 04 02

AB „Novaturas“ pasirašė 10 mln. eurų vertės investavimo sutartį su Valstybės investicijų valdymo agentūra

Didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ š. m. balandžio 2 dieną pasirašė 10 milijonų vertės investavimo sutartį su Valstybės investicijų valdymo agentūra.

Bendrovė apie pasiektą susitarimą su Valstybės investicijų valdymo agentūros valdomu Pagalbos verslui fondu per vertybinių popierių biržas paskelbė š. m. vasario 17 dieną. 10 mln. eurų investicija „Novaturo“ įmonių grupę pasieks naudojant mišrias finansines priemones.

  • 2021 m. kovo 12 d. sušaukto visuotinio Bendrovės akcininkų susirinkimo metu buvo pritarta akcininkų pirmumo teisės įsigyti konvertuojamąsias obligacijas, kurių vertė siekia 5 milijonus eurų, atšaukimui perleidžiant šią teisę išimtinai komanditinei ūkinei bendrijai „Pagalbos verslui fondas“. Fiksuotos metinės palūkanos už konvertuojamas obligacijas, siekia 9,5 % 12 mėnesių laikotarpiui, kiekvieniems kitiems 12 mėnesių didinant 0,5 procentinio punkto kasmet.
  • 2021 m. balandžio 02 d. bendrovės valdyba pritarė paprastųjų obligacijų, kurių vertė 5 milijonai eurų, išleidimui, kurias išpirks fondas. Fiksuotos metinės palūkanos už paprastąsias obligacijas, siekia 8% 12 mėnesių laikotarpiui, kiekvieniems kitiems 12 mėnesių didinant 0,5 procentinio punkto kasmet.

Finansavimas suteikiamas 6 metų laikotarpiui, kuriam pasibaigus „Novaturo“ grupė įsipareigoja obligacijas išpirkti. Taip pat numatyta galimybė bendrovei obligacijas visas arba dalimis išsipirkti anksčiau sutarto termino. 

„Turizmo sektorius skaudžiai pajuto pandemijos sukeltos situacijos pasekmes, todėl kiekviena injekcija į turizmo sektorių yra reikšminga. Tikime, kad situacijai stabilizavus žmonės keliaus, o įmonė ne tik grąžins suteiktą investiciją, bet ir toliau sėkmingai tęs veiklą. Tikiuosi, kad ši sutartis taps impulsu kitoms turizmo sektoriaus įmonėms drąsiau ir aktyviau kreiptis į VIVĄ ir kartu ieškoti efektyvių finansavimo sprendimų“, – teigia VIVA generalinis direktorius Dainius Vilčinskas

„Praėjusiais metais įdėjome daug pastangų ir laiko, ieškodami ir vertindami visas galimybes užsitikrinti veiklos tęstinumą. Finansiniai partneriai įvertino mūsų pastangas ir pagalbą skyrė patikėję „Novaturo“ potencialu. Prieš pasirašant sandorį su Valstybės investicijų valdymo agentūra, jų specialistai nešališkai įvertino mūsų verslo modelį, jo tvarumą, sektoriaus  potencialą. Žinoma, šiek tiek užtruks, kol galėsime grįžti prie iki pandeminio laikotarpio apimčių, todėl imamės visų priemonių užsitikrinti didesnį finansinį rezervą. Mūsų atsakomybėje taip pat ir saugios keliautojų atostogos. Jaučiame atsakomybę pasirūpinti visais keliautojais, tiek suteikiant visą reikalingą informaciją dabar planuojantiems atostogas, tiek ir rūpinantis sąžiningomis kompensacijomis, jei dėl pandemijos dinamikos tektų koreguoti keliautojų suplanuotas atostogas. Su „Novaturu“ keliaujančių žmonių interesus taip pat saugo ir dar praėjusiais metais mūsų užsitikrintas 11 milijonų garantijų ir draudimo limitas 2021 metams, kuris reiškia, kad visi keliautojų pinigai ateities keliones yra saugūs“, – sako „Novaturo“ grupės vadovė Audronė Keinytė.