Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2021 11 17

„Novaturo“ grupė išperka likusią 2,5 mln. eurų vertės konvertuojamų obligacijų dalį

Didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ išperka likusią dalį išleistų konvertuojamų obligacijų, kurių vertė siekia 2,5 mln. eurų. Įmonių grupė išpirko visą 5 mln. eurų vertės išleistą konvertuojamų obligacijų emisiją.  Konvertuojamas obligacijas bendrovė išpirko anksčiau numatytų terminų be jokių papildomų apribojimų.

Šių metų vasario mėnesį „Novaturas“ su Valstybės investicijų valdymo agentūra susitarė dėl 10 mln. eurų investicijos į bendrovės obligacijas šešerių metų laikotarpiui. Investicijos pasiekė bendrovę naudojant mišrias finansines priemones. Pirmą dalį konvertuojamų obligacijų už 2,5 mln. eurų bendrovė išpirko liepos mėnesį. „Vertinant retrospektyviai, šį susitarimą su Valstybės investicijų valdymo agentūra pasiekėme pačiu tinkamiausiu metu. Pritrauktos investicijos suteikė mums stabilumo neapibrėžtu laikotarpiu ir leido sutelkti dėmesį į greitą veiklos atstatymą. Krizę suvaldėme, turizmo rinka sparčiai atsigauna, grupės veiklos apimtys auga – visa tai leidžia mums vykdyti savo įsipareigojimus anksčiau sutartyse numatytų terminų“, - sako „Novaturo“ grupės vadovė Audronė Keinytė.

Įmonių grupė pirmąją, 5 milijonus eurų siekiančią investicijų dalį, gautą už paprastąsias obligacijas, naudoja prioritetinėms veiklos sritims: santykių su partneriais vystymui, bendrovės pozicijų atostogų kryptyse stiprinimui bei elektroninės komercijos sistemos tobulinimui. „Nepaisant to, kad kurį laiką turėjome veikti krizinėmis sąlygomis, mes nesustojome. Turime aiškiai išsiskyrę prioritetines veiklos sritis, į kurias investuojame tiek žmogiškuosius resursus, tiek ir pritrauktas lėšas. Siekiame net tik išlaikyti lyderio pozicijas Baltijos šalyse, bet ir savo veikla kurti pridėtinę vertę tiek mūsų keliautojams, tiek ir akcininkams“, - pasakoja A. Keinytė.  

Bendrovė primena, kad finansavimas suteikiamas 6 metų laikotarpiui, kuriam pasibaigus „Novaturo“ grupė įsipareigoja obligacijas išpirkti. Taip pat numatyta galimybė bendrovei obligacijas visas arba dalimis išsipirkti anksčiau sutarto termino.