Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2022 01 12

Po 22 veiklos metų AB „Novaturas“ atnaujina logotipą

Didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ sausio mėn. pristatė atnaujintą ir modernizuotą bendrovės logotipą. Naujajame logotipe atsisakyta didžiųjų raidžių, tačiau išlaikytos visuomenei atpažįstamos spalvos ir simbolika. Ankstesnį prekės ženklą įmonė naudojo daugiau nei du dešimtmečius.

„Esame kelionių organizavimo lyderis Baltijos šalyse, tačiau lyderystę suprantame ne vien kaip veiklos mastą, bet ir kaip atsakomybę už kelionės kokybę, keliautojų lūkesčių atliepimą. Šiuo logotipo modernizavimu bei didžiųjų raidžių atsisakymu norėjome pabrėžti bendrovės demokratiškumą ir įsiklausymą į kiekvieno keliautojo poreikius. Naujos, ryškios spalvos atspindi mūsų atvirumą pokyčiams, skaitmenizaciją, dialogo mezgimą su ateinančia keliautojų karta“, – sako bendrovės rinkodaros vadovė Baltijos šalims Olga Belova. 

2021 m. rugsėjį atlikusi reprezentatyvią apklausą internetu bendrovė siekė išsiaiškinti, ar  „Novaturo“ logotipas bei jo vaizdiniai elementai yra gerai atpažįstami. Apklausa atskleidė, kad net 93,4 proc. tikslinio segmento atstovų žino šį prekės ženklą.

Apklausos rezultatai taip pat parodė, kad „Novaturo“ logotipas tikslinių klientų populiacijoje sukelia stiprų emocinį prisirišimą ir labiausiai asocijuojasi su patikima, žinoma ir ilgametę patirtį turinčia bendrove. Emocinio palankumo indeksas siekė net 82,6 proc. Tai rodo, kad „Novaturas“ yra vienas geriausiai atpažįstamų ir mylimiausių kelionių organizatorių visoje Lietuvoje.