Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2020 05 28

„Novaturas“ Latvijoje susitarė dėl 1 mln. eurų paskolos likvidumui užtikrinti

Šiandien „Novaturo“ grupės įmonė (SIA „Novatours“) Latvijoje pasirašė sutartį su valstybine paskolų garantijų programa „Altum“ dėl 3 metų trukmės lengvatinės 1 mln. eurų vertės paskolos likvidumui užtikrinti. 

Grupės įmonės kitose Baltijos šalyse tebetęsia dialogą su valstybinėmis institucijomis dėl pagalbos priemonių turizmo verslui, nukentėjusiam nuo COVID-19 sukeltų apribojimų. 

Bendrovė visose rinkose tebėra laikinai sustabdžiusi kelionių organizavimą. Vertindama galimus ateities scenarijus dėl kelionių į užsienį atnaujinimo, Bendrovė remiasi atsakingų institucijų rekomendacijomis. „Novaturo“ grupė yra pasirengusi atnaujinti kelionių organizavimą dar šią vasarą, kai tik įvesti ribojimai bus sušvelninti ir aviacijos, užsienio šalių partneriai bus pasirengę užtikrinti keliautojų saugumą. 

 

Apie bendrovę „Novaturas“ 

„Novaturo“ grupė yra didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse. Nuo 2018 m. kovo 21 d. „Novaturo“ akcijos kotiruojamos Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose. 

1999 m. įkurta bendrovė „Novaturas“ 2004 m. tapo Baltijos šalių rinkos lydere. Šiuo metu „Novaturo“ produktai siūlomi visose Baltijos šalyse.

Dėl patrauklių pasiūlymų įvairovės bei aukštos paslaugų kokybės „Novaturo“ klientų skaičius toliau didėja. Šiuo metu grupė siūlo vasaros ir žiemos atostogų paketus bei pažintines keliones autobusu ir lėktuvu. Klientai gali rinktis iš daugiau kaip 30 atostogų krypčių visame pasaulyje, iš kurių – ir patys populiariausi Pietų Europos kurortai bei rinktinės vietos Šiaurės Afrikoje, Vidurio Rytuose, Azijoje ir Lotynų Amerikoje.

Vienas iš Grupės strateginių tikslų – išlaikyti pardavimų kanalų įvairovę. „Novaturas“ bendradarbiauja su daugiau kaip 400 kelionių agentūrų, iš jų – su visomis didžiausiomis Baltijos šalių agentūromis. Didžiuosiuose Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestuose veikia „Novaturo“ mažmeninės prekybos biurai. Be to, toliau investuojama į e. prekybos kanalo vystymą. 

Bendrovės verslo modelis pasižymi didelės apimties veiklos pinigų srautais ir mažomis kapitalo investicijomis Tai suteikia galimybę didelę pajamų dalį išmokėti akcininkams. Reguliarus dividendų mokėjimas – viena svarbiausių bendrovės strategijos dalių. Kiekvienais metais valdyba ketina rekomenduoti dividendais išmokėti 70-80 proc. grynojo bendrovės pelno.