Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2020 12 03

AB „Novaturas“ įmonių grupės garantinis draudimas 2021 metams - 11 milijonų eurų

Organizuotų kelionių lyderis Baltijos šalyse AB „Novaturas“ 2021 metams užsitikrino 11 milijonų garantijų ir draudimo limitą, kuris laiduoja įsipareigojimų keliautojams įvykdymą.

„Turizmo verslas yra ypatingai reguliuojama sritis, todėl planuodami 2021 metus, susitarėme dėl 11 milijonų eurų garantijų ir draudimo limito, kuris užtikrina, kad iš keliautojų gauti pinigai už ateities keliones yra apdrausti. Atsižvelgdami į šiuo metu planuojamas kitų metų veiklos apimtis, nusprendėme 9 milijonų eurų garantijas taikyti jau nuo 2021 metų pradžios. Jeigu veiklos apimtys kitais metais būtų didesnės nei dabar planuojame – panaudosime ir likusius 2 milijonus iš garantinio draudimo. Šis kelionių organizatoriams privalomas garantinis draudimas yra vienas svarbiausių saugiklių, saugojančių keliautojų interesus“, - sako Audronė Keinytė „Novaturo“ grupės vadovė.

Įmonė taip pat pasinaudojo „Invegos“ kelionių organizatoriams skirta garantija gauti iš draudimo įmonių ar finansų įstaigų privalomų prievolių įvykdymo užtikrinimo draudimą, pagal kurią „Luminor“ bankui suteikta 539 tūkst. eurų garantija.

Kelionių organizatorių visose Baltijos šalyse prievolės turi būti užtikrinamos laidavimo draudimu arba banko garantija. Tokiu būdu kelionių organizatorius apdraudžia savo atsakomybę keliautojams suteikti užsakytas paslaugas, o tuo atveju, kai paslaugos suteikimas negalimas – grąžinti keliautojams už paslaugą sumokėtus pinigus. Jei kelionių organizatorius negali įgyvendinti savo įsipareigojimų, tada draudikas įsipareigoja kompensuoti keliautojų patirtas išlaidas. „Be šių garantijų joks kelionių organizatorius negali tęsti veiklos. Šiuo permainingu laikotarpiu garantinio draudimo reikšmė yra itin svarbi stiprinant pasitikėjimą turizmo sektoriumi. Keliautojai gali drąsiai planuoti kitų metų keliones. 11 milijonų eurų garantinio draudimo limitas reiškia, kad visi keliautojų pinigai ateities kelionėms yra saugūs. Garantijas suteikė ilgamečiai mūsų partneriai „Gjensidige“ ir „Luminor“, - sako A. Keinytė.

Apie įmonę

AB „Novaturo“ grupė yra didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse, siūlantis vasaros ir žiemos atostogų paketus lėktuvu daugiau kaip 30 krypčių visame pasaulyje bei daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų. 2019 metais grupė aptarnavo daugiau nei 293 tūkst. klientų.