Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2021 04 15

Preliminarūs 2021 m. kovo mėn. rezultatai

Kovo mėnesį „Novaturo“ grupė iš Lietuvos, Latvijos ir  Estijos vykdė skrydžius į Tenerifę ir Egiptą. Iš Vilniaus oro uosto lėktuvai kilo ir į tolimuosius Jungtinius Arabų Emyratus bei Maldyvus. Kovo mėnesį Bendrovė aptarnavo 6,4 tūkst. klientų  18 proc. daugiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai. Lyginant su 2019 metais – šių metų kovo mėnesį aptarnautų klientų skaičius yra perpus mažesnis. Iš viso per sausio-kovo mėnesius bendrovė aptarnavo 8,9 tūkst. klientų, 71 proc. mažiau per pernai ir 78 proc. mažiau nei 2019 metais. Grupės pajamos kovo mėn. siekė 4,1 mln. eurų ir buvo 6 proc. mažesnės nei atitinkamu metu pernai bei 59 proc. mažesnės nei 2019 metais. Bendra šių metų sausio-kovo mėnesių apyvarta pasiekė 5,5 mln. eurų ir buvo 76 proc. ir 81 proc. mažesnė nei tuo pačiu laikotarpiu pernai bei 2019 metais. 

„Šių metų kovo mėnuo pasižymėjo dviem teigiamais aspektais - baigėme atsiskaityti su savo keliautojais už dėl pandemijos neįvykusias keliones ir grupės mastu aptarnavome 18 proc. daugiau keliautojų nei praėjusių metų kovo mėnesį. Pagal kovo mėnesį generuotas pajamas nuo praėjusių metų atsilikome vos 6 proc. Tiesa, šie pasiekti rezultatai yra kuklūs lyginant su 2019 metais generuotais veiklos bei finansiniais rezultatais, tačiau šiandienos kontekste tai žingsnis pirmyn link stabilesnio veiklos planavimo“, – sako Audronė Keinytė, „Novaturo“ grupės vadovė. 

Balandžio mėnesį Bendrovė iš visų Baltijos šalių atnaujina skrydžius į populiariausią vasaros atostogų kryptį – Turkiją. Pirmasis lėktuvas kilo iš Vilniaus balandžio 1 dieną – anksčiausiai iš visų Baltijos šalių. Iš Talino skrydžiai pradėti vykdyti nuo balandžio 3 dienos, iš Rygos – nuo balandžio 21 dienos. Balandžio mėnesį taip pat bus tęsiamos žiemos sezono skrydžių programos į Egipto kurortus ir Tenerifę, o gegužės mėnesį, jei epidemiologinė situacija bus palanki, planuojami skrydžiai į Graikijos salas.