Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2021 06 15

Preliminarūs 2021 m. gegužės mėn. rezultatai

Gegužės mėnesį „Novaturo“ grupė iš Lietuvos, Latvijos ir  Estijos vykdė skrydžius į Turkijos bei Graikijos salų kurortus. Gegužės mėnesį Bendrovė aptarnavo 9,9 tūkst. klientų. Iš viso per sausio-gegužės mėnesius bendrovė aptarnavo 29 tūkst. klientų, 7 proc. mažiau per pernai ir 71 proc. mažiau nei 2019 metais. Grupės pajamos gegužės mėn. siekė 6,7 mln. eurų. Bendra šių metų sausio-gegužės mėnesių apyvarta pasiekė 18,6 mln. eurų ir buvo 20 proc. ir 71 proc. mažesnė nei tuo pačiu laikotarpiu pernai bei 2019 metais. 

„Gegužės mėnesį generavome labai panašius rezultatus kaip balandį ir sėkmingai judame link užsibrėžtų antrojo ketvirčio tikslų. Birželio mėnesį, atostogų krypčių portfelį papildę Bulgarija ir Juodkalnija, tikėtina, kad ženkliai viršysime gegužės mėnesio rezultatus. Įsibėgėjantiems vasaros sezono pardavimams įtakos turi tai, kad jau beveik 42 proc. Lietuvos žmonių yra sulaukę pirmojo skiepo ir tiksliai žino, kada sulauks antrojo. Estijoje vakcinacijos tempai panašūs – pirmuoju skiepu paskiepyta 39,5 proc. gyventojų, Latvijoje šis procentas mažesnis – šiai dienai siekia beveik 30 proc. Tai leidžia žmonėms planuoti savo ateities keliones, paskutinės minutės pasiūlymų pardavimų dalis traukiasi, keliautojai laipsniškai grįžta prie įprasto išankstinio atostogų planavimo. Žinoma, pardavimus skatina ir švelninami ribojimai - praėjusią savaitę Lietuvoje paskelbus informaciją apie saviizoliacijos panaikinimą grįžtantiems iš Graikijos salų ir Bulgarijos – susidomėjimas šiomis kryptimis iškart šoktelėjo į viršų“, – sako Audronė Keinytė, „Novaturo“ grupės vadovė. 

Birželio mėnesį Bendrovė grupės mastu atnaujina skrydžius į Bulgariją bei Juodkalniją. Bendrovė primena, kad nuo birželio 14 d. visiems iš Bulgarijos į Lietuvą grįžtantiems keliautojams, turintiems neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą (arba alternatyvą, t.y. persirgimą įrodantį dokumentą, arba skiepijimo dokumentus) izoliacija nebetaikoma.