Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2021 09 15

Preliminarūs 2021 m. rugpjūčio mėn. rezultatai

Rugpjūčio mėnesį „Novaturo“ grupė iš Lietuvos, Latvijos ir  Estijos vykdė skrydžius į Turkijos Graikijos salų, Bulgarijos bei Juodkalnijos  kurortus. Rugpjūčio mėnesį bendrovė aptarnavo 26,4 tūkst. klientų. Grupės pajamos rugpjūčio mėn. siekė 15,3 mln. eurų.

Iš viso per sausio-rugpjūčio mėnesius bendrovė aptarnavo 98,7  tūkst. klientų, 138 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu ir  51 proc. mažiau nei 2019 metais tuo pačiu laikotarpiu. Bendra šių metų sausio-rugpjūčio mėnesių apyvarta pasiekė 59,5 mln. eurų ir 106 proc. viršijo praėjusių metų to paties laikotarpio rezultatus bei  yra 49 proc. mažesnė nei tuo pačiu laikotarpiu 2019 metais. 


„Pirmojo ir antrojo trečiojo ketvirčio mėnesių rezultatai beveik identiški. Grupės mastu aptarnavome po daugiau nei 26 tūkst. keliautojų ir sugeneravome po daugiau nei 15 mln. eurų pajamų. Planuodami šios vasaros sezoną, numatėme, kad skrydžių programos apimtys priartės prie pandeminio laikotarpio. Liepos mėnuo pagal aptarnautų keliautojų skaičių nuo 2019 m. atitinkamo laikotarpio skiriasi  vos 17 procentų, o tuo tarpu rugpjūčio mėnesio skirtumas siekia 18 proc. Taip pat svarbu pažymėti, 2019 metų atostogų krypčių programa vis tik buvo platesnė nei šių metų. Ir toliau stebėdami pardavimų dinamiką tikimės įvykdyti trečiojo ketvirčio planą, t. y. aptarnauti po daugiau nei 20 tūkst. keliautojų grupės mastu kas mėnesį“, -  sako Audronė Keinytė, „Novaturo“ grupės vadovė.   


Rugpjūčio mėnesį „Novaturo“ grupė taip pat atnaujino skrydžių programas į slidinėjimo kurortus Italijoje ir Prancūzijoje. Savaitiniai skrydžiai iš Baltijos šalių bus vykdomi nuo kitų metų sausio mėnesio. Šių metų rugsėjo mėnesį bendrovė plečia poilsio atostogų krypčių pasirinkimą. Iš Baltijos šalių skrydžiai vykdomi į Portugalijos, Italijos bei Egipto kurortus.  Nuo rugsėjo mėnesio didėja ir pažintinių kelionių pasiūla iš Lietuvos. Bendrovė organizuoja pažintines keliones autobusu į Kroatiją, Šveicariją, Lenkiją bei pažintines keliones lėktuvu į Gruziją, Ispaniją, Portugaliją, Romą, Paryžių.