Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2022 12 15

Preliminarūs „Novaturo“ lapkričio rezultatai: tinkamai suplanuota žiemos sezono pradžia

Lapkričio mėnesį Baltijos šalių turizmo rinkos lyderė „Novaturo“ grupė gavo 8,6 mln. Eur pajamų. Tai – 10 proc. daugiau nei 2021 m. lapkritį, kada pajamos siekė 7,8 mln. eurų. Grupės pajamos augo nepaisant to, kad aptarnautų klientų skaičius buvo mažesnis (9,8 tūkst., palyginus su 11,6 tūkst.). 

Iš viso per šių metų sausio–lapkričio mėnesius, preliminariais duomenimis, bendrovė aptarnavo 258 tūkst. klientų – 60 proc. daugiau nei 2021 metais tuo pačiu laikotarpiu. Bendra šių metų sausio–lapkričio mėnesių apyvarta pasiekė 186 mln. eurų ir dvigubai viršijo 2021 m. atitinkamo laikotarpio rezultatą.

Bendrovė skelbia, kad gerus lapkričio mėn. rezultatus pavyko pasiekti tinkamai pasiruošus kelionių pasiūlos svyravimui. Nors keliautojų skaičius buvo 15 proc. mažesnis, tai buvo planuota: jį lėmė populiariausioje žiemos kryptyje – Egipte – vykusi Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencija (COP27), o tai reikšmingai apribojo apgyvendinimo pasiūlą poilsiautojams. Tačiau tam „Novaturas“ pasiruošė, užtikrindamas kokybiškas paslaugas klientams ir pasiekdamas itin aukštą lėktuvų užpildymą – jis grupės mastu siekė net 98 procentus. 

Nepaisant makroekonominių veiksnių sąlygojamo neapibrėžtumo rinkose ir toliau džiugina išankstinių pardavimų apimtys. Šiemet bendrovė pardavė reikšmingai daugiau kelionių kitai vasarai, nei atitinkamą praėjusių metų laikotarpį, o tam įtakos turi ne tik patrauklus įvairių apsaugų bei mažiausios kainos garantijos paketas, tačiau ir „Novaturo“ siūloma plati kelionių pasiūla.

„Išankstiniai pardavimai lenkia praėjusių metų rodiklius visose populiariausiose kryptyse. O pasitikėjimo suteikia ir tai, kad fiksuojame itin didelį augimą ir sąlyginai naujose „Novaturo“ siūlomos kryptyse – į Juodkalniją ir Tunisą. Jų pardavimai net 10 kartų viršija praėjusių metų išankstinius pardavimus“, – sako „Novaturo“ generalinis direktorius Vitalij Rakovski.

Apie įmonę

AB „Novaturo“ grupė yra didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse, siūlantis vasaros ir žiemos atostogų paketus lėktuvu daugiau kaip 30 krypčių visame pasaulyje bei daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų. 2019 metais grupė aptarnavo daugiau nei 293 tūkst. klientų.