Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2023 02 21

„Novaturo“ vadovas: solidūs turizmo mugių pardavimai - tvirtas pagrindas sėkmingam vasaros sezonui

Baltijos šalių turizmo rinkos lyderė „Novaturo“ grupė dalinasi, kad tradiciškai nuo sausio pabaigos iki vasario vidurio Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykstančios turizmo mugės šiemet buvo itin sėkmingos. Bendrovė skaičiuoja, kad grupės mastu fiksuojamas beveik 40 proc. pardavimų augimas mugių metu, lyginant su pernai, ir daugiau nei 20 proc. didesni pardavimai nei 2019 metais.     

„Vidutiniškai mugių laikotarpiu parduodame maždaug 3 kartus daugiau kelionių nei įprastomis savaitėmis, o šių metų turizmo mugių rezultatai visos grupės mastu yra istoriškai geriausi. Iš esmės metų pradžia turizmo sektoriui visada aktyvi – ekstremalaus sporto mėgėjai leidžiasi į kalnų kurortus, pasiilgę šilumos keliauja į egzotiškus kraštus, kiti aktyviai ruošiasi vasaros kelionėms. Itin pozityviai nuteikia tai, kad keliautojai vis labiau pasitiki išankstiniu kelionių planavimu ir jo nauda“, – sako „Novaturo“ vadovas Vitalij Rakovski. 

Tokios vasaros atostogų kryptys kaip Turkija, Graikijos salos, Tunisas, Juodkalnija, Ispanija, Bulgarija pritraukia gausiausius keliautojų srautus, o populiariausių viešbučių užimtumas jose įprastai itin aukštas ir toliau ryškiai kyla. 

„Pastaraisiais metais paskutinės minutės keliones besirenkantys klientai populiariausiose kryptyse galėjo rinktis maždaug iš 20 proc. visos didžiausią paklausą turinčių viešbučių pasiūlos. Bendraudami su partneriais turizmo mugėse girdime, kad susidomėjimas vasaros atostogomis visoje Vakarų Europoje itin aukštas, o tai reiškia, kad šiemet gali susidaryti dar didesnis nei įprastai populiariausių viešbučių bei kambarių tipų trūkumas. Tuo tarpu išankstinių pardavimų laikotarpiu nereikia rinktis iš to, kas liko, nes visose vasaros kelionių kryptyse siūlomas platus kurortų, viešbučių ir kambarių tipų asortimentas. Planuodami keliones iš anksto galite ne tik sutaupyti mokėdami mažiau už bendrą kelionės paketą, bet taip pat atostogauti būtent toje apgyvendinimo vietoje, kuri labiausiai atitiks jūsų poreikius“, – sako „Novaturo“ vadovas. 

V. Rakovski priduria, kad konkrečiai šiuo metu tebegalioja išankstinio pirkimo nuolaidos, ypač – vasaros sezono pradžios kelionėms, todėl planuojant būsimas atostogas reikėtų nedelsti. 

Ryškėjanti tendencija yra ir virtualios mugės, kai kelionės patogiai įsigyjamos net neišeinant iš namų. „Novaturas“ savo klientams Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje specialius kelionių pasiūlymus jau ne pirmus metus pateikė virtualioje atostogų mugėje. Unikalių vartotojų skaičius bendrovės interneto svetainėse grupės mastu mugių laikotarpiu išaugo 36 proc., o pardavimai kilo beveik 34 proc., lyginant su 2019 m.   

 

Apie įmonę 

AB „Novaturo“ grupė yra didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse, siūlantis vasaros ir žiemos atostogų paketus lėktuvu daugiau kaip 30 krypčių visame pasaulyje bei daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų.